Norint pasigaminti sveikesnį desertą tikrai nereikia atsisakyti šokolado. Paprasčiausiai reikėtų baltąjį arba pienišką šokoladą pakeisti sveikesniu, kokybišku juoduoju. Šiame šokolade gausu antioksidantų, netgi yra geležies, cinko. Tam, kad iš šokolado gautumėte didžiausią naudą – reikėtų rinktis tokį, kuriame yra 70 procentų kakavos.

Gaminimo eiga

1. Virš verdančio vandens garų ištirpinkite 125 g juodojo šokolado, sumaišyto su kokosų aliejumi.

2. Į atskirą dubenį įmuškite kiaušinius, suberkite kokosų cukrų ir išplakite elektriniu plaktuvu iki šviesios purios masės – dubens turinys turėtų patrigubėti.

3. Sumažinkite plaktuvo greitį ir beplakdami supilkite į kiaušinius šokolado bei aliejaus mišinį. Tuomet sijodami per sietelį suberkite miltus bei kakavą, įberkite druskos ir atsargiai, kad nesusprogdintumėte susidariusių oro burbuliukų, išmaišykite.

4. Braunio tešlą supilkite į kepimo popieriumi išklotą skardą, medine mentele išlyginkite paviršių ir pašaukite į orkaitę. Kepkite 18–20 minučių, 180 °C temperatūroje.

5. Tuomet virš verdančio vandens garų ištirpinkite likusį šokoladą, sumaišytą su pienu, užliekite jį ant iškepusio braunio paviršiaus ir palaikykite šaldytuve bent 15 minučių.

Skanaus!

Receptu dalijasi „Iki“.

www.DELFI.lt

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai