Ingredientai

kiaulienos sprandinės 1.5 kg
rozmarino 1 šakelė
vandens 500 ml
šalavijo 2 lapeliai
alyvuogių aliejaus 1 v. š.
druskos žiupsnelis
juodųjų pipirų žiupsnelis
čiobrelio 1 šakelė
raudonėlio 1 šakelė
Įdarui:
svogūno 1 vnt.
poro 0.5 vnt.
česnako 3 skiltelės
džiūvėsėlių 2 v. š.
druskos žiupsnelis
juodųjų pipirų žiupsnelis
vištienos sultinio 1 l
rozmarino 1 šakelė
riešutų ir džiovintų vaisių mišinio 2 saujos

Gaminimo eiga

1. Svogūną supjaustykite kubeliais, porą perpjaukite išilgai į keturias dalis ir susmulkinkite griežinėliais, česnaką susmulkinkite. Mėsą išpjaustykite kaip išklotinę.

2. Dubenyje sumaišykite pjaustytą svogūną, porą, česnaką, druską, juoduosius pipirus, rozmarino lapelius, 100 ml sultinio bei riešutų ir džiovintų vaisių mišinį.

3. Mėsą pabarstykite druska ir juodaisiais pipirais, tada ant jos dėkite įdarą ir atsargiai susukite. Vyniotinį iš visų pusių suriškite virvelėmis. Ant viršaus užberkite dar druskos, juodųjų pipirų užpilkite alyvuogių aliejaus ir įtrinkite į mėsą. Vyniotinį dėkite į kepimo indą, įpilkite karšto vandens, įdėkite čiobrelių, raudonėlių, rozmarino ir šalavijo lapelius.

4. Kepkite 160 °C temp. orkaitėje 1 val ir 20 minučių.

Receptų ir nuotraukų kūrėjai: VMG

www.DELFI.lt
Atgal į Recetų receptai

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai