Ingredientai

svogūno 1 vnt.
morkų 2 vnt.
česnako 2 skiltelės
šoninės 3 juostelės
alyvuogių aliejaus 1 v. š.
druskos žiupsnelis
juodųjų pipirų žiupsnelis
sviesto 2 v. š.
briuselinių kopūstų 12 vnt.
vandens 400 ml
spanguolių 1 sauja
šalavijo 4 šakelės
baziliko 2 šakelės

Gaminimo eiga

1. Svogūną supjaustykite stambiais kubeliais, morkas vidutiniais, o česnaką – smulkiais griežinėliais. Šoninę supjaustykite juostelėmis.

2. Keptuvėje su įkaitintu aliejumi pakepinkite kalakutiena, pabarstykite druska ir juodaisiais pipirais. Kai viena pusė apkeps, apverskite ir kitą pusę taip pat pabarstykite prieskoniais.

3. Filė apkepus ją iš keptuvės išimkite ir toliau ten kepkite pjaustytus svogūnus, morkas ir šoninę. Įdėkite sviestą ir išmaišykite. Sviestui ištirpus sudėkite briuselinius kopūstus, įpilkite vandens, įdėkite spanguoles, šalavijo ir čiobrelio šakeles, įberkite druskos bei juodųjų pipirų. Ant viršaus uždėkite keptą mėsą.

4. Viską kepkite 180 °C temp. orkaitėje apie 30 minučių. Iškepus papuoškite šalavijo ir baziliko lapeliais.

Receptų ir nuotraukų kūrėjai: VMG

www.DELFI.lt
Atgal į Recetų receptai

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai