Ingredientai
rupių kvietinių miltų
2
kg
verdančio vandens
1.6
l
raugo
250
g
cukraus (galima naudoti medų)
4
v. š.
kmynų
1
sauja
druskos
1
v. š.
Porcijos: 5
Jei tik turite raugo, išsikepkite naminę kvietinę duoną. Po namus pasklis dieviškas duonos kvapas, o iškepusią galėsite valgyti nors vieną – tokia ji gardi. Iškepus naminei duonai 15 minučių palaikykite ją orkaitėje pravėrę dureles.
Gaminimo eiga
1. Į didelį dubenį dėti 12 šaukštų miltų, cukrų ir įpilti verdantį vandenį. Viską išmaišyti ir palikti atvėsti.
2. Į šiltą, bet ne karštą plikinį, sudėti 250 ml turimo raugo. Išmaišyti ir palikti 1 parai.
3. Po paros rekomenduojama atsidėti 250 ml raugo kitam kartui. Jį įdėti į stiklainiuką ir palikti šaldytuve.
4. Į plikinį sudėti kmynus, druską ir likusius miltus, ir užminkyti tešlą. Miltus reguliuoti pagal tešlos kietumą, tešla turi būti labai lipni.
Receptu dalijasi IKI.
Atsiliepimai