Ingredientai
didelių pomidorų
4
vnt.
druskos
žiupsnelis
juodųjų pipirų
žiupsnelis
mocarelos sūrio
250
g
špinatų
1
sauja
smulkintų migdolų
1
v. š.
Pomidorų įdaro užpilui reikės:
migdolų
40
g
česnako skiltelės
1
vnt.
„Golden“ razinų
40
g
alyvuogių aliejaus
60
ml
čiobrelio šakelės
1
vnt.
Porcijos: 4
Idėja pietums ar vakarienei – mocarelos sūriu įdaryti pomidorai, kuriems paruošti tereikia orkaitės ir kelių nesudėtingų žingsnių.
Gaminimo eiga
1. Nupjaukite pomidorų viršūnėles, išskobkite vidų (kurį išsaugokite), įberkite druskos ir pipirų.
2. Migdolus, česnaką, razinas, išsaugotus pomidorų centrus gana smulkiai supjaustykite ir sudėkite į dubenėlį, apšlakstykite alyvuogių aliejumi, įberkite druskos, pipirų ir čiobrelio lapelių.
3. Į kiekvieną pomidorą dėkite plėšytą mocarelos sūrį, tuomet – pagamintą įdarą. Kepkite 160 °C temp. apie 30 min.
4. Ant iškepusių pomidorų suberkite špinatus, migdolus, paskaninkite druska.
Receptų ir nuotraukų kūrėjai: VMG
Atsiliepimai