Ingredientai

Vištienos filė 2 gabaliukai
Druska pagal skonį
Pipirai pagal skonį
Augalinis aliejus gruzdinti 1 l
Porcijos: 2
Kijevo kotletai paprastai patiekiami su daržovėmis, gruzdintomis bulvėmis arba ryžiais. Kotletų įdarą galima papildyti tokiais produktais kaip sūris, grybai arba kiaušiniai. Jei perpjovus kotletą iš jo ima tekėti sviestas, vadinasi, patiekalas pagamintas tinkamai.

Gaminimo eiga

1. Visų pirma pasigaminkite kotletų įdarą. Tam prireiks minkšto sviesto, druskos ir krapų. Krapai, žinoma, turi būti nuplauti ir nusausinti.

2. Sviestą, druską ir krapus sumaišykite iki vientisos masės, suformuokite iš jos ritinėlį, įsukite jį į maistinę plėvelę ir įdėkite į šaldiklį. Šaldykite 20–30 minučių.

3. Kol įdaras šals, nuplaukite ir nusausinkite vištienos filė, nupjaukite mažuosius (vidinius) filė gabalėlius, o didžiuosius kruopščiai įpjaukite ir išverskite (tarytum verstumėte knygą).

4. Mėsą kiek pamuškite ir pasūdykite, iš abiejų pusių užberdami druskos. Kad filė nesuplyštų, įsukite ją į maistinę plėvelę.

5. Sušalusį sviesto ritinėlį perpjaukite pusiau ir po gabalėlį uždėkite ant mėsos, ties viduriu. Sviestą užklokite nupjautais vidinės filė gabalėliais.

6. Kruopščiai apsukite įdarą, užlankstydami visus filė kraštus. Įdaras neturi niekur persišviesti. Kotletų forma turi būti pailga.

7. 10–15 minučių palaikykite kotletus šaldiklyje.

8. Atskiruose induose pasiruoškite miltus, kiaušinius (suplakite juos ir įberkite šiek tiek druskos) ir džiūvėsėlius.

9. Visiškai nusausinkite kotletus apspausdami juos popieriniu rankšluosčiu. Pirmiausia iš visų pusių apvoliokite juos miltuose, tada kiaušinių plakinyje ir galiausiai – džiūvėsėliuose. Viską dar kartą pakartokite. Atminkite, kad apvoliojant du kartus sukuriama dviguba apsauga nuo sviesto ištekėjimo.

10. Į gilią keptuvę arba puodą įpilkite aliejaus, įkaitinkite jį iki virimo ir tris minutes gruzdinkite kotletus, kad susiformuotų auksinė plutelė. Tada pašaukite kotletus į 200 laipsnių karščio orkaitę. Kepkite dar 10 minučių.

Skanaus!

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai