Ingredientai

Grikiai 1 stiklinė
Miltai 2 šaukštai
Česnakai 3 skiltelės
Saulėgrąžos 4 šaukštai
Druska pagal skonį
Pipirai pagal skonį
Grybai 3 saujos
Miltai 1 šaukštas
Druska žiupsnelis
Porcijos: 4
Kas nebandė grikių kotletų, nežino, koks tai skanus patiekalas. Ir kas dar svarbiau – jis palankus sveikatai. Grikių kotletus patiekite su padažu ir mėgiamomis daržovėmis.

Gaminimo eiga

1. Grikius užpilkite verdančiu vandeniu ir palaukite kol atvės (per tą laiką grikiai spės išbrinkti).

2. Sūrį smulkiai sutarkuokite.

3. Grikius sumaišykite su sūriu, įmuškite kiaušinius, įdėkite saulėgrąžų, įberkite miltų, prieskonių ir išspauskite česnaką.

4. Gerai išmaišykite, lipdykite kotletus ir dėkite kepti į keptuvę, kaip įprastus kotletus.

5. Kepkite ant vidutinės ugnies, kol apskrus iš abiejų pusių.

6. Kol kotletai kepa, paruoškite padažą. Smulkiai supjaustykite svogūną ir dėkite į keptuvėje įkaitintą aliejų. Kepkite maišant, kol pradės geltonuoti. Suberkite smulkintus pievagrybius ar kitus grybus. Maišant kepkite kelias minutes. Įberkite miltų ir maišant kepkite minutę. Įpilkite grietinėlės, įberkite muskato, druskos, išmaišykite, sumažinkite ugnį ir troškinkite dar kelias minutes.

7. Kotletus patiekite su padažu ir mėgiamomis daržovėmis.

Skanaus

www.DELFI.lt

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai