Ingredientai
Vištienos faršas
1
kg
Sviestas
100
g
Krapai
žiupsnelis
Česnakai
3
skiltelės
Kiaušiniai
2
vnt.
Juodieji malti pipirai
pagal skonį
Druska
pagal skonį
Miltai
2
šaukštai
Malti džiūvėsėliai
8
šaukštai
Aliejus
500
ml
Porcijos: 8
Gaminimo eiga
Krapus susmulkinkite, česnako skilteles išspauskite. Sumaišykite krapus ir česnakus su druska.
Sviestą supjaustykite kubeliais (8 – 10 kubelių).
Faršą padalinkite į 8 – 10 dalių. Iš kiekvienos suformuokite paplotėlį, ant jo uždėkite gabalėlį sviesto ir šiek tiek česnakų bei krapų masės. Tada suformuokite kotletą.
Miltus ir džiūvėsėlius sumaišykite su pipirais ir druska. Apvoliokite kotletus plaktame kiaušinyje, paskui džiūvėsėliuose ir 15-ai minučių padėkite į šaldymo kamerą.
Aukštoje keptuvėje įkaitinkite aliejų, iš kiekvienos pusės kepkite kotletus po 1 – 2 minutes, paskui sumažinkite liepsną ir pakepkite po 10 min. iš kiekvienos pusės.
Sudėkite kotletus ant popierinio rankšluosčio, kad nugertų taukų perteklių.
Atsiliepimai