Ingredientai

Kiaušinių tryniai 8 vnt.
Didelis apelsinas 1 vnt.
Cukrus 160 g
Rudasis cukrus (užberti ant viršaus)
Porcijos: 4
Receptu dalijasi tinklaraščio „Samčio užrašai“ autorė Odeta.

Gaminimo eiga

1. Pirmiausia puode pakaitiname pieną su cinamono lazdelėmis ir apelsino žievele. Kaitiname tol, kol pradeda kilti burbulai. Tuomet nukeliame nuo viryklės. Išimame cinamono lazdeles.

2. Dubenyje išmaišome kiaušinių trynius su cukrumi ir krakmolu. Turi gautis tyrelė.

3. Kiaušinių masę plona srovele pilame į šiltą pieną ir maišome. Kai supilame visą kiaušinių masę, puodą dedame ant silpnos kaitros ir maišant kaitiname, kol kremas pradeda tirštėti.

4. Supilame kremą į indelius ir paliekame atvėsti iki kambario temperatūros. Tuomet dedame į šaldytuvą kelioms valandoms.

5. Prieš patiekiant užberiame rudojo cukraus ir pakaitiname tol, kol cukrus išsilydys (tačiau skanu ir be cukraus plutelės ant viršaus).

Skanaus!
„Samčio užrašai“

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai