Ingredientai
Sviestas
7 šaukštas
Medus
1 šaukštas
Dideli kiaušiniai
2 vnt.
Cukraus
200 g
Vanilinio cukraus
1 šaukštelis
Mandarinų žievelės
2 vnt.
Miltų
100 g
Kepimo milteliai
1 šaukštas
Druskos ir pipirų pagal skonį
0.12 šaukštas
Porcijos: 8
Tinklaraščio „Samčio užrašai“ autorė Odeta dalijasi madlenų receptu.
Gaminimo eiga
1. Ištirpiname sviestą su medumi ir paliekame atvėsti iki kambario temperatūros.
2. Išplakame kiaušinius su cukrumi, vaniliniu cukrumi ir tarkuotomis mandarinų žievelėmis iki vientisos masės.
3. Suberiame miltus, kepimo miltelius, druską. Viską gerai išmaišome.
4. Supilame atvėsintą sviestą ir išmaišome. Masė turi būti grietinės tirštumo.
5. Dubenį su tešla apvyniojame maistine plėvele ir dedame į šaldytuvą 1 val.
6. Kepimo indą patepame ištirpintu 1 šaukštu sviesto ir pabarstome miltais.
7. Į kepimo skardą šaukštu dedame tešlą į ir kepame 190 C orkaitėje 9-10 min.
8. Atvėsiname ir išimame iš kepimo skardos.