Sakoma, kad putojantį vyną geriausiai gerti be jokių priedų, tačiau kartais vaisiai, sultys ir prieskoniai atskleidžia netikėtas šio gėrimo skonio natas.

Gaminimo eiga

Nors miksologija (kokteilių gamyba) reikalauja įgūdžių ir žinių, šie paprasti receptai pavyks kiekvienam. O galbūt net atrasite savo kokteilių variacijų? Svarbiausia – išsirinkite kokybiškus ingredientus.

Štai keli patarimai vakaro miksologui:

Kadangi kokteiliai dažnai būna saldūs, rinkitės sausesnį putojantį vyną.
Atkreipkite dėmesį į etiketę. Nesirinkite gazuotų vyno gėrimų – jie pigesni, tačiau dirbtinai prisotinti angliarūgšte, todėl kokteilio skonis nukentės.

Prieš gamindami kokteilį, putojantį vyną atšaldykite.

Putojantį vyną atidarykite prieš pat pildami į kokteilį, kad burbuliukai „neišsilakstytų“.

Mimoza

Manoma, kad šis kokteilis sukurtas 1925 metais „Ritz“ viešbutyje Paryžiuje ir pavadintas geltonai žydinčios gėlės vardu. Jis dar vadinamas „Margaritos rože“.

Paruošimas :
Į putojančio vyno taurę įpilkite apelsinų sultis, atšaldytą putojantį vyną ir papuoškite kokteilį apelsino žievele.

Kriušonas su melionu ir bazilikais

Kriušonas – tai gėrimas panašus į punšą, gaminamas kelios valandos prieš vartojimą. Jis tinka, jei laukiate svečių ir nenorite jiems susirinkus ilgai sukiotis virtuvėje. Kriušonas geriamas atšaldytas iki 8-10 C.

Paruošimas:
Melionus perpjaukite pusiau, pašalinkite sėklas. Iš minkštimo specialiu peiliuku išpjaustykite rutulėlius ir sumeskite į didelį indą punšui. Ryšelį bazilikų suriškite medvilniniu siūlu ir įdėkite į indą. Supilkite vyną, pridenkite ir šešioms valandoms pastatykite į šaldytuvą. Prieš patiekdami bazilikų ryšelį išimkite, įpilkite putojantį vyną. Ant gėrimo paviršiaus galite apibarstyti sukapotus bazilikų lapelius.

Mandarinų kriušonas arba „Mandarinų Mimoza“

Paruošimas:
Apelsiną supjaustykite griežinėliais. Sumaišykite su mandarinų sultimis, apelsinų likeriu, tada supilkite putojantį vyną ir patiekite su ledukais.

ALKOHOLIS KENKIA JŪSŲ IR JŪSŲ ŠEIMOS SVEIKATAI IR GEROVEI.

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai