Ingredientai
Gaminimo eiga
Pirmiausiai pasiruošiu masę kotletams.
Mėgstamos rūšies faršą, kiaušinius, džiūvėsėlius ar manų kruopas, druską, smulkiai kapotą česnaką, prieskonių mišinį mėsai ir žiupsnelį kmynų (geriau maltų) kruopščiai permaišau gilesniame inde. Masė turi būti ne skysta, jei matau, kad trūksta kietumo – įdedu dar džiūvėsėlių ar manų.
Faršą padalinu į 12 lygių dalių, formuoju rutuliukus. Kiekvieną rutuliuką dedu ant vandeniu pašlakstyto darbastalio, pirmiausiai spaudžiu vandeny pamirkytu puodelio dugnu iki norimo storio paplotėlio, tuomet viršum išpjaunu taisyklingą apvalią formą.
Paruoštus kotletus lengvai patepu truputį išplaktu kiaušinio baltymu
ir apibarstau sezamo sėklomis.
Kepu 180C kaitroje apie 40min.
Tiekiu su duona, daržovėmis ar bulvių/kruopų koše, arba suvožiu bandelėje su salotų lapais, šviežiomis daržovėmis ir majoneziniu padažu.
Atsiliepimai