Ingredientai

Miltai 1 stiklinė
Manų kruopos 1 stiklinė
Cukrus 1 stiklinė
Cinamonas 1 šaukštas
Porcijos: 4
Kai norisi ko nors labai originalaus, porcijinio, netradicinio – gaminu obuolių pyragą stiklainiuose. Gal labiau stiklainiukuose, kurių, suvalgius žiemai ruoštas saldžiąsias uogienių atsargas, rūsyje atsiranda ne vienas. Salotos stiklainiuose tikrai ne naujiena, tačiau kepiniai juose? Kodėl gi ne?

Gaminimo eiga

Pasiruošiu birų pyrago pagrindą – sausame gilesniame inde permaišau miltus, manų kruopas, cukrų, cinamoną.

Obuolius išsėklinu, nulupu ir supjaustau nedideliais kubeliais.

Į stiklainiukus sluoksniuoju po du šaukštus mišinio, tada du šaukštus obuolių kubelių, vėl mišinio, obuolių… kol užpildau 4/5 tūrio. Kiekvieną sluoksnį stipriai paspaudžiu šaukštu, kad tilptų kuo didesnė porcija pyrago. Paskutinis sluoksnis turi būti sausasis. 0,2-0,3 l tūrio stiklainio viršų aplieju 30-40 g sviesto

Užpildytus stiklainius dedu ant grotelių orkaitėje, jungiu 180 C karštį ir kepu apie 30-40 min. Skaidrus stiklas puikiai leidžia matyti, ar pyragai jau iškepę.

Tiekiu karštus su ledų šaukštu šone, arba atvėsusius su plaktos grietinėlės kepure.

Kūmutės virtuvė

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai