Ingredientai
Ryžiai apvalūs virti
80
g
Ryžių actas
20
g
Suši nori žolė
vnt.
Tunas
50
g
Agurkai
vnt.
Juodasis sezamas
žiupsnelis
Sezamas baltasis
žiupsnelis
Majonezas
1
šaukštas
Porcijos: 2
Receptas iš leidyklos „Smaguris“ išleistos Ramintos Nagelytės knygos „Sushi nuo A iki Z“.
Gaminimo eiga
Paruoškite sušių ryžius.
Išklokite ryžiais nori lapą taip, kad viršuje liktų 1 cm pločio neuždengtas lapo kraštas, o apačioje ryžiai 1 cm būtų išlindę už nori lapo.
Ryžiais išklotą nori lapą pabarstykite juodaisiais ir baltaisiais sezamais. Paėmę už kraštų apverskite nori lapą su išklotais ryžiais į kitą pusę.
Paruoškite karai padažą: majonezą sumaišykite su aitriosios paprikos pasta.
Ryžiais neišklotos nori lapo pusės viduryje horizontaliai užtepkite juostelę karai padažo.
Agurką išilgai padalykite į 8 dalis. Paimkite 1 lazdelę, išimkite sėklas ir dėkite ant karai padažo juostelės. Šalia agurko dėkite 2 lazdeles tuno filė.
Susukite sušio ritinėlį ir supjaustykite į 8 lygias dalis.
Atsiliepimai