Sušį galima pagaminti skirtingų formų, dydžių, pridėti įvairių įdarų. Šiam patiekalui gaminti reikėtų bambukinio padėkliuko – bus lengviau ir patogiau suvynioti. Dar prireiks krienų Wasabi ir sojų padažo. Pjaustyti geriausia labai aštriu peiliu, jį patartina dažnai suvilgyti vandeniu, į kurį įpilta šlakelis citrinų sulčių – peilis nelips prie jūrų dumblių lakšto ir ryžių.

Gaminimo eiga

Ryžius išvirkite, leiskite pravėsti ir sumaišykite su actu.

Ant bambukinio padėkliuko dėkite jūrų dumblių lakštą, uždėkite ryžių ir išsklaidykite plonu sluoksniu (tačiau ne iki pat kraštų. Itin svarbu palikti viršutinį kraštą šiek tiek nepadengtą ryžiais – susuktas sušis geriau susiklijuos).

Pirštu padarykite ruoželį ir į jį įdėkite lašišos ar agurko juostelę (arba abi iš karto).

Standžiai suvyniokite sušį paspausdami padėkliuku.

Supjaustykite vienodo dydžio gabaliukais.

Sušis patiekiamas paprastai taip: į atskirus indelius supilamas sojų padažas, sudedami Wasabi krienai. Pagaliukais kabinami krienai ir išmaišomi sojų padaže, tada jame mirkomas sušis ir valgomas.

Galima ir kitaip: ant sušio dedama krienų, apšlakstoma sojų padažu ir ragaujama. Truputį įgūdžių ir mėgausitės puikiu patiekalu!

Mano namai

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai