Ingredientai
Gaminimo eiga
Ryžius išvirkite, leiskite pravėsti ir sumaišykite su actu.
Ant bambukinio padėkliuko dėkite jūrų dumblių lakštą, uždėkite ryžių ir išsklaidykite plonu sluoksniu (tačiau ne iki pat kraštų. Itin svarbu palikti viršutinį kraštą šiek tiek nepadengtą ryžiais – susuktas sušis geriau susiklijuos).
Pirštu padarykite ruoželį ir į jį įdėkite lašišos ar agurko juostelę (arba abi iš karto).
Standžiai suvyniokite sušį paspausdami padėkliuku.
Supjaustykite vienodo dydžio gabaliukais.
Sušis patiekiamas paprastai taip: į atskirus indelius supilamas sojų padažas, sudedami Wasabi krienai. Pagaliukais kabinami krienai ir išmaišomi sojų padaže, tada jame mirkomas sušis ir valgomas.
Galima ir kitaip: ant sušio dedama krienų, apšlakstoma sojų padažu ir ragaujama. Truputį įgūdžių ir mėgausitės puikiu patiekalu!
Atsiliepimai