Ingredientai
Višta
1
vnt.
Razinos
2
šaukštai
Česnakai
6
skiltelės
Sviestas
50
g
Vorčesterio padažas
2
šaukštai
Citrinos
vnt.
Farino cukrus
1
šaukštas
Alyvuogių aliejus
3
šaukštai
Juodieji malti pipirai
pagal skonį
Druska
pagal skonį
Lauro lapai
3
vnt.
Vynuogės be kauliukų
1
kg
Porcijos: 4
„Virtuvės mitų griovėjų“ receptas.
Gaminimo eiga
Į malimui skirtą indelį įdedame razinas, česnaką, sviestą, vorčesterio padažą, farino cukrų, įspaudžiame citrinos sulčių ir viską labai gerai susmulkiname su smulkintuvu. Su padarytu marinatu labai gerai įtriname vištą (marinato palikti vynuogėms), apšlakstome alyvuogių aliejumi, pasūdome, pabarstome maltų pipirų.
Lauro lapus susmulkiname, didžiąją dalį jų įdedame į vidų, o likusią dalį uždedame ant viršaus. Vynuoges įtriname tame pačiame marinate.
Vištą su vynuogėmis paliekame marinuoti vienai - dviem valandom arba per naktį. Kepame 185 C temperatūros orkaitėje apie 50 minučių. Likus pusvalandžiui iki vištos kepimo pabaigos, į kepimo skardą sudedame vynuoges.
Atsiliepimai