Ingredientai
Cukinijos
1
vnt.
Svogūnai
1
vnt.
Pievagrybiai
250
g
Sviestas
50
g
Miltai
2
šaukštai
Pienas
1
stiklinė
Sultinys
1
stiklinė
Fermentinis sūris
200
g
Grietinė
4
šaukštai
Citrinų sultys
40
ml
Aliejus
2
šaukštai
Druska
pagal skonį
Juodieji malti pipirai
pagal skonį
Muskato riešutas
žiupsnelis
Porcijos: 6
Gaminimo eiga
Pievagrybius susmulkinkite, sumaišykite su citrinos sultimis ir trupučiu druskos. Per pusę perpjautą ir išvalytą papriką kartu su 1/2 cukinijos apvirkite 8–10 min.
Svogūną ir 1/2 cukinijos nulupkite (jeigu cukinija jauna, jos galima nenulupti), susmulkinkite, pakepkite keptuvėje su aliejumi.
Iš sviesto, miltų, sultinio, pieno, grietinės bei prieskonių pagaminkite padažą ir įmaišykite sutarkuotą fermentinį sūrį.
Į riebalais pateptą kepimo formą supilkite padažą, sumaišytą su keptomis daržovėmis ir pievagrybiais, sudėkite juostelėmis supjaustytą cukiniją ir papriką. Kepkite apie 30 min.
Atsiliepimai