Ingredientai
Bulvės (didelės)
3
vnt.
Alyvuogių aliejus
2
šaukštai
Kiaulienos dešrelės
4
vnt.
Svogūnai
1
vnt.
Česnakai
1
skiltelė
Aitriosios paprikos milteliai
žiupsnelis
Morkos
2
vnt.
Salierų stiebai
2
vnt.
Rozmarinai
žiupsnelis
Konservuoti pomidorai
400
g
Sausas baltasis vynas
300
ml
Lęšiai
3
šaukštai
Porcijos: 4
Karšta ir soti vakarienė.
Gaminimo eiga
Gaminimas:
Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių. Supjaustykite bulves 2 cm dydžio kubeliais, pašlakstykite alyvuogių aliejumi ir sudėkite į kepimo skardą. Kepkite apie 40 min, kol pagels ir bus traškios.
Tuo tarpu keptuvėje su šlakeliu aliejaus pakepinkite dešreles. Jas išimkite ir kelias minutes pakepinkite svogūnus ir česnakus. Tada suberkite aitriųjų pipirų dribsnius (jei naudojate), morkas ir salierus. Pakepinkite 5 min. Suberkite 2/3 rozmarinų, sudėkite pomidorus, lęšius, supilkite vyną.
Dešreles supjaustykite į 4 dalis ir sudėkite į keptuvę. Uždenkite ir troškinkite 30 min. arba kol lęšiai suminkštės.
Iškepusias bulves pagardinkite druska ir likusiais rozmarinais. Patiekite su dešrelių troškiniu.
Atsiliepimai