Ingredientai
Varškė
600
g
Juodos duonos trupiniai
2
stiklinės
Sviestas
50
g
Kiaušiniai
6
vnt.
Miltai
4
šaukštai
Cukrus
1.5
stiklinės
Grietinė
300
g
Vanilinis cukrus
2
šaukšteliai
Kepimo milteliai
1
šaukštelis
Druska
pagal skonį
Cinamonas
žiupsnelis
Citrinos
1
vnt.
Migdolų drožlės
stiklinė
Porcijos: 6
Gaminimo eiga
Varškę sutrinkite, maišydami įberkite cukrų bei vanilinį cukrų, įdėkite grietinę, trynius, nutarkuotą citrinos žievelę, ½ citrinos sultis, truputį druskos.
Gerai išmaišę, dalimis dėkite miltus, sumaišytus su kepimo milteliais, bei plaktą grietinėlę (tai vieno, tai kito). Sudėkite plaktus baltymus.
Skardą palaistykite ištirpintu sviestu, tolygiai paskirstykite 1 stiklinę duonos trupinių, pabarstykite cinamonu, supilkite varškės masę. Viršų pabarstykite duonos trupiniais, migdolų plokštelėmis.
Kepkite 180°C temperatūros orkaitėje, kol apkepas gražiai apskrus.
Atsiliepimai