Ingredientai

Kiaušiniai 1 vnt.
Cukrus 1 šaukštelis
Pienas 130 ml
Šviesūs Spelta miltai 200 g
Aliejus 3 šaukštai
Vanduo ml
Vištų krūtinėlės 300 g
Druska pagal skonį
Pipirai žiupsnelis
Lauro lapai pagal skonį
Bazilikai 50 g
Krapai žiupsnelis
Petražolės žiupsnelis
Pomidorai 2 vnt.
Graikiniai riešutai 50 g
Tepamas sūrelis 200 g
Porcijos: 8

Gaminimo eiga

1. Kiaušinį išplakti su cukrumi. Į kiaušinio plakinį įpilti pieno ir aliejaus. Lengvai išplakti iki vientisos masės.

2. Tada į kiaušinio, pieno ir aliejaus masę suberti miltus, išmaišyti.

3. Tešlą, po truputį į ją pilant vandenį, gerai išmaišyti iki vientisos masės.

4. Tešlą į įkaitintą keptuvę pilti samčiu, o pačią keptuvę laikant už rankenos sukti, kad tešla plonu sluoksniu pasiskirstytų po visą keptuvės dugną. Apkepti kiekvieną blyno pusę, kol gražiai pagels.

5. Iškepusius lietinius sulankstyti taip, kaip labiau patinka.

6. Vištos krūtinėles padalinti į 2–3 dalis ir išvirti.

7. Krapus ir petražoles nuplauti, nusausinti ir smulkiai supjaustyti. Graikinius riešutus suknežinti peilio geležte.

8. Virtoms krūtinėlėms leisti atvėsti, paskui mėsą suplėšyti nedideliais gabalėliais.

9. Sudėti į indelį vištieną, baziliko lapelius, kitus žalumynus, smulkiai supjaustytą pomidorą ir riešutus. Viską gerai išmaišyti.

10. Tepamu sūreliu tepti blynus, po to sudėti įdarą, susukti į vamzdelius, suvynioti į maistinę plėvelę ir padėti į šaldytuvą 4–5 valandoms, kad blyneliai prisigertų įdaro.

Skanaus!

MALSENA

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai

Naminis „Napoleonas“
Reikia pasistengti
2 val.

Naminis „Napoleonas“

Sveikesnio trupininio pyrago receptas
Lengvai paruošiamas
1 val.

Sveikesnio trupininio pyrago receptas

Švelni čili sriuba
Lengvai paruošiamas
1 val.

Švelni čili sriuba

Kepti obuoliai su uogomis ir cinamonu
Lengvai paruošiamas
45 min.

Kepti obuoliai su uogomis ir cinamonu