Ingredientai
Silkių filė
300 g
Didelių raudonųjų svogūnų
2 vnt.
Apelsinai
1 vnt.
Alyvuogių aliejus
8 šaukštas
Muskato riešutai
1 šaukštelis
Kalendros
1 šaukštelis
Cukraus
1 šaukštelis
Sojos padažas
1 šaukštas
Baltojo vyno actas
1 šaukštas
Kadagių uogos
5 vnt.
Druskos ir pipirų pagal skonį
0.5 šaukštelis
Porcijos: 4
Taip paruošta silkė patiks tikriems gurmanams.
Gaminimo eiga
Silkių filė supjaustykite nedideliais gabalėliais.
Svogūnus ir apelsinus supjaustykite plonais griežinėliais.
Marinato sudedamąsias dalis sumaišykite ir pašildykite, kol ištirps cukrus. Plaukite, kol atvės.
Į indą sudėkite svogūnų sluoksnį. Ant jų apelsinų, o ant apelsinų sluoksniuokite silkę. Tuomet silkę uždenkite svogūnais, o ant svogūnų sudėkite apelsinus.
Užpilkite marinatu ir pastatykite į šaldytuvą parai laiko. Prieš patiekiant išmaišykite.