Ingredientai
Silkės filė
300
g
Raudonieji svogūnai
2
vnt.
Apelsinai
1
vnt.
Alyvuogių aliejus
8
šaukštai
Muskato riešutai
1
šaukštelis
Kalendros
1
šaukštelis
Rudasis cukrus
1
šaukštelis
Sojos padažas
1
šaukštas
Baltojo vyno actas
1
šaukštas
Citrininiai pipirai
žiupsnelis
Kadagių uogos
5
vnt.
Juodieji pipirai
pagal skonį
Druska
0.5
šaukštelio
Porcijos: 4
Taip paruošta silkė patiks tikriems gurmanams.
Gaminimo eiga
Silkių filė supjaustykite nedideliais gabalėliais.
Svogūnus ir apelsinus supjaustykite plonais griežinėliais.
Marinato sudedamąsias dalis sumaišykite ir pašildykite, kol ištirps cukrus. Plaukite, kol atvės.
Į indą sudėkite svogūnų sluoksnį. Ant jų apelsinų, o ant apelsinų sluoksniuokite silkę. Tuomet silkę uždenkite svogūnais, o ant svogūnų sudėkite apelsinus.
Užpilkite marinatu ir pastatykite į šaldytuvą parai laiko. Prieš patiekiant išmaišykite.
Atsiliepimai