Tortilijų apkepėlės padės nuspręsti, ką gaminti pusryčiams ar vakarienei. Traškios iš išorės, drėgnos ir skonių kupinos apkepėlės dar ir labai sočios. Patiekite tortilijų apkepėles, kol dar karštos.

Gaminimo eiga

* Iš tortilijų išpjaukite apskritimus – tam puikiai pasitarnaus nedidelis dubenėlis. Iš vienos tortilijos gausite tris apskritimus.

* Sviestu ištepkite keksiukų formeles. Į jas klokite tortilijų apskritimus, įspauskite, kad priglustų prie sienelių.

* Į indą muškite visus penkis kiaušinius, ten pat suberkite ir prieskonius, druską. Viską lengvai šaukštu paplakite.

* Vyšninius pomidorus perpjaukite per pusę. Patogumo dėlei galima juos suberti į vieną lėkštę, uždengti kita ir per plyšelį peiliu perpjauti iškart visus. Pomidoriukus suberkite į dubenėlį.

* Porą supjaustykite plonais griežinėliais ir suberkite į kiaušinių su prieskoniais plakinį. Ten pat suberkite nusunktus konservuotus kukurūzus, išmaišykite.

* Po kelias pomidorų puseles dėkite į tortilija išklotas keksiukų formeles ir į kiekvieną įpilkite kiaušinių su kukurūzais plakinio. Ant viršaus užberkite tarkuoto čederio sūrio.

* Kepkite 25 minutes 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje.

* Iškepusius apibarstykite kapotomis petražolėmis.

www.DELFI.lt

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai