Ingredientai

Šis tofu karis yra puiki populiarių britiškų/ indiškų patiekalų tikka masala ar sviestinis viščiukas (butter chicken) alternatyva. Iš pomidorų ir kokoso pieno kartu su įvairiais prieskoniais paruoštas karis gali būti pagrindas ir kitiems panašiems patiekalams. Tofu kario galima pasigaminti didesnį kiekį ir laikyti keletą dienų šaldytuve.

Gaminimo eiga

* Suslegiame tofu 15-30 minučių (žr. Aprašymą aukščiau). Paskui supjaustome kubeliais, suberiame į kepimo skardą ir šauname į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę. Kepame 20-30 min., kol tofu gabaliukai švelniai paruduos.

* Uždedame virti ryžius.

* Didelėje keptuvėje įkaitiname aliejų, suberiame svogūną ir apkepame kelias minutes.

* Suberiame imbierą, česnaką, visus prieskonius ir maišant pakepame dar minutę.

* Konservuotus pomidorus sutriname su rankiniu trintuvu į tyrę ir pilame į keptuvę. Ten pat keliauja ir kokoso pienas. Jei reikia, pasūdome. Pakaitiname padažą ant mažos kaitros kelias minutes.

* Suberiame keptą tofu, edamame pupeles, žirnelius ir pakaitiname dar kelia kelias minutes, kol edamame ir žirneliai sušils. Tada suberiame špinatus, išmaišome, dar minutę pakaitiname kol špinatai sukris ir patraukiame keptuvę nuo kaitros.

* Patiekiame su virtais viso grūdo ryžiais. Galime užsiberti smulkintų kalendros lapelių, svogūno laiškų, užsispausti žaliosios citrinos sulčių.

Naudingi patarimai:

* Jei norisi, kad tofu gabaliukai būtų tvirtesni, pirmiausiai tofu reikėtų nusausinti ir apkepti orkaitėje.

* Jei neturite laiko, tai tofu gabalą tiesiog lengvai paspaudykite rankomis ir išsiskyrusį skystį gerai nusausinkite rankšluosčiu.

* Jei turite daugiau laiko, padėkite tofu ant keliais sluoksniais sulankstyto popierinio ar medžiaginio rankšluosčio, ant viršaus uždėkite kitą rankšluostį, o ant jo – ką nors sunkaus prislėgti, pvz. pjaustymo lentelę ir kokį sunkų puodą (pvz. su vandeniu). Taip prislėgtą tofu palaikyti apie pusvalandį ar kiek turite laiko.

Receptu dalijasi organizacija „Gyvi gali“ ir Valgykime Sveikiau.

www.DELFI.lt

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai