Ingredientai
Miltai
270
g
Sviestas
220
g
Cukrus
180
g
Vanilinis cukrus
1
šaukštelis
Kepimo milteliai
2
šaukšteliai
Kiaušiniai
4
vnt.
Citrinų sultys
1
šaukštas
Citrinos žievelė
1
šaukštas
Pienas
4
šaukštai
Aguonos
4
šaukštai
Citrinų sultys
4
šaukštai
Cukrus
3
šaukštai
Porcijos: 6
Už receptą dėkojame skaitytojai Ramintai.
Gaminimo eiga
Cukrų išsukite su minkštu sviestu.
Supilkite pieną, įmuškite kiaušinius ir gerai išsukite.
Suberkite vanilinį cukrų, aguonas, kepimo miltelius, supilkite sultis, tarkuotą žievelę ir gerai išmaišykite.
Maišant suberkite miltus ir gerai išmaišykite.
Tešlą sukrėskite į sviestu išteptą kepimo formą.
Kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 45 minutes.
Prieš keksui baigiant kepti, išsukite cukrų su citrinų sultimis.
Ant dar karšto kekso viršaus tolygiai užpilkite citrinų sulčių ir cukraus mišinį.
Palaukite kol atvės ir tik tada pjaustykite.
Atsiliepimai