Ingredientai

Miltai 270 g
Cukrus 180 g
Vanilinis cukrus 1 šaukštelis
Kepimo milteliai 2 šaukšteliai
Citrinų sultys 1 šaukštas
Pienas 4 šaukštai
Aguonos 4 šaukštai
Citrinų sultys 4 šaukštai
Cukrus 3 šaukštai
Porcijos: 6
Už receptą dėkojame skaitytojai Ramintai.

Gaminimo eiga

Cukrų išsukite su minkštu sviestu.

Supilkite pieną, įmuškite kiaušinius ir gerai išsukite.

Suberkite vanilinį cukrų, aguonas, kepimo miltelius, supilkite sultis, tarkuotą žievelę ir gerai išmaišykite.

Maišant suberkite miltus ir gerai išmaišykite.

Tešlą sukrėskite į sviestu išteptą kepimo formą.

Kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 45 minutes.

Prieš keksui baigiant kepti, išsukite cukrų su citrinų sultimis.

Ant dar karšto kekso viršaus tolygiai užpilkite citrinų sulčių ir cukraus mišinį.

Palaukite kol atvės ir tik tada pjaustykite.

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai

La Galette des Rois pyragas
Reikia pasistengti
1 val.

La Galette des Rois pyragas

Panettone pyragas
Lengvai paruošiamas
2 val.

Panettone pyragas

Vaikystės spurgos
Lengvai paruošiamas
20 min.

Vaikystės spurgos

Troškintas karpis
Lengvai paruošiamas
1 val.

Troškintas karpis

Orkaitėje keptas karpis su daržovėmis
Lengvai paruošiamas
1 val.

Orkaitėje keptas karpis su daržovėmis