Ingredientai

vandens 200 ml
grietinės 2 v. š.
žolelių prieskonių mišinio maltai mėsai 1 a. š.
druskos a. š.
juodųjų pipirų a. š.
Be balandėlių, kaip ir be cepelinų, lietuviška virtuvė sunkiai įsivaizduojama. Ir aš, kaip prisiekusi lietuviškos virtuvės gerbėja, dievinu balandėlius. Na, bet visas tas balandėlių paruošimo procesas pradedant kopūsto virimu, kiekvieno balandėlio susukimu, apkepimu ir troškinimu kartais tiesiog užtrunka visą amžinybę… Būna tokių dienų, kai paruošti balandėlius yra laiko ir kantrybės, tada viskas šaunu, keletas valandų virtuvėje galiausiai atsiperka tradiciniu, gardžiu, lietuvišku balandėlių skoniu.

Gaminimo eiga

Tie, kas mėgsta balandėlius, bet neturi jokio noro prie jų sugaišti kelias valandas, labai rekomenduoju išbandyti šį vienos keptuvės balandėlių receptą. Skonis toks pats kaip ir tradicinių balandėlių, tik prireikia perpus mažiau laiko ir pastangų. Idealus receptas visiems tinginėliams!

Gaminimas:

  1. Viename dubenyje sumaišome faršą su ryžiais, druska, juodaisiais pipirais ir žolelių prieskoniais maltai mėsai.
  2. Nulupame svogūną ir morkas. Svogūną susmulkiname, morkas sutarkuojame stambia tarka. Kopūstą supjaustome plonomis juostelėmis.
  3. Į didelę keptuvę pirmiausia dedame sluoksnį svogūnų, po to sluoksnį morkų ir ant jų sudedame susmulkintus kopūstus. Viską užpilame 100 ml vandens.
  4. Iš faršo suformuojame nedidelius kukulius, sudedame ant kopūstų.
  5. Viename dubenėlyje sumaišome 100 ml vandens, trintus konservuotus pomidorus, pomidorų padažą, grietinę ir grietinėlę. Šiuo mišiniu užpilame kukulius, keptuvę uždengiame dangčiu ir troškiname ant vidutinės silpnesnės ugnies 30 min., po to kukulius apverčiame ir troškiname dar 30 min. Papildomai daržoves galite pagardinti druska, juodaisiais pipirais pagal skonį. Nebijokite, kad daržovių su kukuliais keptuvėje gali atrodyti labai daug, troškinimo pabaigoje daržovės suminkštės ir jų sumažės trečdaliu. Tinginių balandėliai gardūs ir vieni, bet taip pat labai skanu su virtomis bulvėmis ar duona.

Pastaba. Jei neturite konservuotų sutrintų pomidorų, tuomet juos galite pakeisti natūraliu pomidorų padažu arba kečupu.

Tinginių balandėliai
Tinklaraštis „Lithuanian in the USA“

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai

Sultingas, naminis kebabas
Lengvai paruošiamas
30 min.

Sultingas, naminis kebabas

Stintos su traškučiais
Lengvai paruošiamas
1 val.

Stintos su traškučiais

Cepelinai su varške ir mėtomis
Reikia pasistengti
1 val.

Cepelinai su varške ir mėtomis

Egzotiški, sultingi vištienos vėrinukai
Lengvai paruošiamas
1 val.

Egzotiški, sultingi vištienos vėrinukai

Gaivus, raudonasis tiramisu su uogomis
Lengvai paruošiamas
20 min.

Gaivus, raudonasis tiramisu su uogomis

Makaronai su „Romanesco“
Lengvai paruošiamas
30 min.

Makaronai su „Romanesco“

Augalingos cinamoninės bandelės
Reikia pasistengti
3 val.

Augalingos cinamoninės bandelės

Kijevo kotletų receptas
Reikia pasistengti
1 val.

Kijevo kotletų receptas