Ingredientai

vandens 200 ml
grietinės 2 v. š.
žolelių prieskonių mišinio maltai mėsai 1 a. š.
druskos a. š.
juodųjų pipirų a. š.
Tie, kas mėgsta balandėlius, bet neturi jokio noro prie jų sugaišti kelias valandas, labai rekomenduoju išbandyti šį vienos keptuvės balandėlių receptą. Skonis toks pats kaip ir tradicinių balandėlių, tik prireikia perpus mažiau laiko ir pastangų. Idealus receptas visiems tinginėliams!

Gaminimo eiga

1. Viename dubenyje sumaišome faršą su ryžiais, druska, juodaisiais pipirais ir žolelių prieskoniais maltai mėsai.
Nulupame svogūną ir morkas. Svogūną susmulkiname, morkas sutarkuojame stambia tarka. Kopūstą supjaustome plonomis juostelėmis.

2. Į didelę keptuvę pirmiausia dedame sluoksnį svogūnų, po to sluoksnį morkų ir ant jų sudedame susmulkintus kopūstus. Viską užpilame 100 ml vandens.

3. Iš faršo suformuojame nedidelius kukulius, sudedame ant kopūstų.

4. Viename dubenėlyje sumaišome 100 ml vandens, trintus konservuotus pomidorus, pomidorų padažą, grietinę ir grietinėlę. Šiuo mišiniu užpilame kukulius, keptuvę uždengiame dangčiu ir troškiname ant vidutinės silpnesnės ugnies 30 min., po to kukulius apverčiame ir troškiname dar 30 min. Papildomai daržoves galite pagardinti druska, juodaisiais pipirais pagal skonį. Nebijokite, kad daržovių su kukuliais keptuvėje gali atrodyti labai daug, troškinimo pabaigoje daržovės suminkštės ir jų sumažės trečdaliu. Tinginių balandėliai gardūs ir vieni, bet taip pat labai skanu su virtomis bulvėmis ar duona.

Pastaba. Jei neturite konservuotų sutrintų pomidorų, tuomet juos galite pakeisti natūraliu pomidorų padažu arba kečupu.

Tinklaraštis „Lithuanian in the USA“

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai