„Miesto kepėjo“ gamybos vadovas Arūnas Jonaitis atskleidžia ypatingo kepyklos skanėsto – kalėdinio kekso receptą.

Gaminimo eiga

Supilame į indą razinas, sumaišome ir įpilame romo. Kol razinos mirksta rome, į kitą indą įdedame sviesto ir įpilame rudo cukraus. Turinį išplakame elektriniu plaktuvu. Kepimo formą ištepame aliejumi ir pabarstome džiūvėsėliais.

Kai baigiame plakti sviestą su cukrumi, įmušame šešis kiaušinius ir turinį plakame toliau. Vėliau įberiame miltų, beriame cinamono, gvazdikėlių, kardamono ir kepimo miltelių, ir vėl viską išmaišome. Po to supilame rome išmirkusias razinas, džiovintų spanguolių (arba kitų džiovintų uogų), apelsinų žievelių cukatų, smulkintų migdolų. Visi ingredientai sudėti – belieka dar kartą viską išmaišyti.

Masę sudedame į kepimo formą. Keksą kepame apie 45 minutes 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje.

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai

Nekepta žaliųjų citrinų tarta
Lengvai paruošiamas
1 val.

Nekepta žaliųjų citrinų tarta

Keksas su kondensuotu pienu
Lengvai paruošiamas
1 val.

Keksas su kondensuotu pienu

Braunis su braškėmis
Lengvai paruošiamas
1 val.

Braunis su braškėmis