Ingredientai
Miltai
170
g
Sviestas
170
g
Rudasis cukrus
170
g
Razinos
220
g
Migdolai
70
g
Kepimo milteliai
6
g
Romas
20
ml
Kiaušiniai
6
vnt.
Aliejus
1
šaukštas
Malti džiūvėsėliai
2
šaukštai
Porcijos: 8
„Miesto kepėjo“ gamybos vadovas Arūnas Jonaitis atskleidžia ypatingo kepyklos skanėsto – kalėdinio kekso receptą.
Gaminimo eiga
Supilame į indą razinas, sumaišome ir įpilame romo. Kol razinos mirksta rome, į kitą indą įdedame sviesto ir įpilame rudo cukraus. Turinį išplakame elektriniu plaktuvu. Kepimo formą ištepame aliejumi ir pabarstome džiūvėsėliais.
Kai baigiame plakti sviestą su cukrumi, įmušame šešis kiaušinius ir turinį plakame toliau. Vėliau įberiame miltų, beriame cinamono, gvazdikėlių, kardamono ir kepimo miltelių, ir vėl viską išmaišome. Po to supilame rome išmirkusias razinas, džiovintų spanguolių (arba kitų džiovintų uogų), apelsinų žievelių cukatų, smulkintų migdolų. Visi ingredientai sudėti – belieka dar kartą viską išmaišyti.
Masę sudedame į kepimo formą. Keksą kepame apie 45 minutes 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje.
Atsiliepimai