Ingredientai
Moliūgas nedidelis
1
vnt.
Voveraitės apvirtos
1
sauja
Česnakai
5
skiltelės
Konservuoti ananasai
200
g
Morkos
1
vnt.
Svogūnai
1
vnt.
Paprikos
1
vnt.
Pomidorų padažas
1
indelis
Sūris
100
g
Vištienos filė
800
g
Druska
pagal skonį
Juodieji malti pipirai
pagal skonį
Ciberžolė
pagal skonį
Muskato riešutai
žiupsnelis
Aitriosios paprikos milteliai
žiupsnelis
Petražolės
sauja
Grietinėlė
pagal skonį
Puikus troškinys moliūge, kuriuo pavaišinsite ir išrankiausią svečią.
Gaminimo eiga
Išskobti moliūgą, prie sienelių palikti 2-3 cm. Moliūgą ištrinti druska, nedaug - maždaug pusė šaukštelio.
Keptuvėje pakepinti smulkiai pjaustytą, šiek tiek marinuotą sausai prieskoniuose vištienos file, įspausti česnaką. Ant sviesto pakepinti svogūną, voveraites, gali būti pievagrybiai, vėliau įdėti papriką, morką, ir išskobtą moliūgo minkštimą.
Kai daržovės suminkštės, supilti padažą ir ananasus su sultimis, sudėti vištieną, suberti prieskonius, viską permaišyti. Viską sudėti į moliūgą, suberti sūrį, kiek trūksta skysčio - iki viršaus įpilti sultinio. Uždengti dangteliu ir kišti į orkaitę 190 C 1.30 min. Kepimo laikas priklauso nuo moliūgo dydžio, tiesiog reikia vis pirštu pabadyti moliūgą, jausite kaip bus pakankamai minkštas, bet neperkepkite, nes sukeps ir skystis sukris.
Moliūgą iškilmingai išimti iš orkaitės, dėti ant stalo ir samčiu pripildyti lėkštes. Labai skanu, jei pasiseka šiek tiek užkabinti už sienelės ir "pagauti" moliūgo minkštimo. Siūlau pabarstyti kapotom petražolėm, įsipilti grietinėlės ir mėgautis :) Skanaus !!!
Dėkojame Inutei už receptą! Kviečiame dalyvauti konkurse ir Jus!
Atsiliepimai