Ingredientai

Žirniai 1 stiklinė
Bulvės 2 vnt.
Vanduo 900 ml
Druska pagal skonį
Sviestas 1 šaukštas
Porcijos: 2

Gaminimo eiga

1. Skaldytus džiovintus žirnius užpilkite karštu vandeniu ir palikite kol atvės.

2. Išmirkytus žirnius supilkite į puodą, užpilkite šalto vandens ir užvirkite.

3. Virkite kol žirniai taps minkšti.

4. Įberkite druskos ir sudėkite bulvių tarka tarkuotas bulves (jei bulvės labai vandeningos, tarkius nusunkite).

5. Virkite maišant tol, kol košė sutirštės.

6. Įdėkite sviesto ir sumaišykite.

7. Galite paskaninti spirgučiais.

Skanaus!

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai

Tofinienė
Lengvai paruošiamas
15 min.

Tofinienė

Perlinių kruopų košė
Lengvai paruošiamas
1 val.

Perlinių kruopų košė

Antienos krūtinėlė su vyšnių salotomis
Lengvai paruošiamas
30 min.

Antienos krūtinėlė su vyšnių salotomis

Moliūgų keksiukai su slyvų uogiene
Lengvai paruošiamas
45 min.

Moliūgų keksiukai su slyvų uogiene

BRIAM - graikišku būdu keptos daržovės
Lengvai paruošiamas
1 val.

BRIAM - graikišku būdu keptos daržovės

Madlenos su mandarinais
Lengvai paruošiamas
1 val.

Madlenos su mandarinais

Artišokų tarta
Reikia pasistengti
1 val.

Artišokų tarta