Ingredientai

Duona 3 riekelės
Virti burokėliai 100 g
Silkės filė 1 vnt.
Majonezas 3 šaukštai
Raudonas svogūnas 0.5 vnt.
Citrinų sultys 0.2 vnt.
Vanduo 50 ml
Želatina 1 šaukštelis
Druska žiupsnelis
Žalumynai pagal skonį
Virti putpelės kiaušiniai 3 vnt.
Porcijos: 3
Tinklaraščio „Samčio užrašai“ autorė Odeta dalijasi silkės pataluose receptu.

Gaminimo eiga

1. Želatiną užpilame vandeniu ir paliekame išbrinkti 10 min.

2. Konditeriniu žiedu arba aukštomis apvaliomis sausainių formelėmis išspaudžiame duonos riekeles. Žiedo nenuimame.

3. Silkę supjaustome vienodo dydžio gabaliukais ir sudedame ant duonos apskritimų po lygiai. Ant viršaus dedame smulkintus svogūno kubelius.

4. Į trintuvą dedame burokėlius, majonezą ir išspaustas citrinos sultis, gardiname druska. Sutriname iki vientisos masės.

5. Išbrinkintą želatiną ištirpiname garų vonelėje ir pamažu supilame į burokėlių masę. Gerai išmaišome.

6. Šaukšto pagalba burokėlių tyrę supilame ant duonos su silke ir dedame porai valandų į šaldytuvą sustingti.

7. Puošiame virtu putpelės kiaušiniu ir žalumynų lapeliu.

Skanaus!
„Samčio užrašai“

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai