Ingredientai

Didelė bulvė 1 vnt.
Didelė morka 1 vnt.
Vidutinio dydžio burokėlis 1 vnt.
Mažas mėlynasis svogūnas 1 vnt.
Virti kiaušiniai 2 vnt.
Majonezas 6 v. š.
Druska žiupsnelis
Juodieji pipirai žiupsnelis
Porcijos: 6
Šis patiekalas visada labai dailiai papuošia stalą, tai kartu ir užkandis, ir salotos. Silkę pataluose galima patiekti ne tik šiuo būdu - mišrainę galite susluoksniuoti viename dideliame inde arba mažuose, individualiuose indeliuose. Sluoksniavimo eigą taip pat galima šiek tiek pakeisti, pavyzdžiui, burokėlius arba morkas dėti kaip paskutinį sluoksnį, o susmulkintus kiaušinius naudoti viduriniam sluoksniui.

Gaminimo eiga

1. Bulvę ir morką išverdame viename puode (nereikia nulupti). Verdame, kol daržovės suminkštėja. Po to išimame iš vandens ir paliekame atvėsti. Atvėsusias daržoves nulupame, supjaustome mažais kubeliais. Susmulkintą morką atskirame indelyje sumaišome su šiek tiek druskos ir pipirų.

2. Burokėlį išverdame taip pat su lupena, po to išimame iš vandens, paliekame atvėsti. Tada nulupame, supjaustome mažais kubeliais.

3. Svogūną nulupame, supjaustome mažais kubeliais.

4. Kiaušinius nulupame ir smulkiai sutarkuojame.

5. Silkę nusausiname popieriniu rankšluosčiu, supjaustome nedideliais kubeliais.

6. Sluoksniavimas: didelėje lėkštėje pirmiausia sudėliojame skritulį iš bulvių, tada ant jų dedame silkę, po to svogūną, aptepame 1 valg. š. majonezo. Tada dedame susmulkintą morką ir ant jų burokėlį. Burokėlio sluoksnį apibarstome trupučiu druskos. Viso sluoksniavimo metu reikia suformuoti apvalius šonus ir gerai prispausti daržoves. Mišrainę dedame į šaldytuvą pastovėti keletai valandų. Po to viršų aptepame 5 valg. š. majonezo, apibarstome sutarkuotais kiaušiniais ir iškart patiekiame.

Skanaus!

Pastabos:
Jei burokėlius aptepsite majonezu ir patieksite vėliau, tuomet majonezas nusidažys rausva spalva, tad silkę reikėtų patiekti iškart suteptą majonezu.
Jei nemėgstate šviežio svogūno mišrainėse, tuomet galite jį pakepinti su trupučiu aliejaus.

Tinklaraštis „Lithuanian in the USA“

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai

Ne silkė pataluose
Lengvai paruošiamas
1 val.

Ne silkė pataluose

Eršketas garstyčių padaže
Lengvai paruošiamas
1 val.

Eršketas garstyčių padaže

Įdarytas amūras
Lengvai paruošiamas
1 val.

Įdarytas amūras

Moliūgų keksiukai su slyvų uogiene
Lengvai paruošiamas
45 min.

Moliūgų keksiukai su slyvų uogiene

BRIAM - graikišku būdu keptos daržovės
Lengvai paruošiamas
1 val.

BRIAM - graikišku būdu keptos daržovės

Madlenos su mandarinais
Lengvai paruošiamas
1 val.

Madlenos su mandarinais

Artišokų tarta
Reikia pasistengti
1 val.

Artišokų tarta

Blynai su lašiša ir ikrais
Lengvai paruošiamas
20 min.

Blynai su lašiša ir ikrais