Ingredientai
prinokusių pomidorų
1
kg
ilgavaisio agurko
0.5
vnt.
valgomojo svogūnėlio
0.5
vnt.
česnako skiltelės
1
vnt.
raudonojo vyno acto
50
ml
alyvuogių aliejaus
50
ml
druskos
žiupsnelis
juodųjų pipirų
žiupsnelis
mažų pomidoriukų
3
vnt.
Baziliko lapelių (papuošimui)
migdolų
15
g
Riekutės skrudintos šviesios duonos
Porcijos: 4
Gaminimo eiga
1. Pomidorus supjaustykite stambiau, nuskuskite agurką ir išimkite sėklas. Daržoves dėkite į dubenį kartu su svogūnėliu, česnako skiltele, apšlakstykite raudonojo vyno actu, aliejumi bei užberkite druskos, pipirų. Viską lengvai išmaišykite, palikite pastovėti 30 min. kambario temp.
2. Daržoves sudėkite į trintuvę ir sumalkite iki vientisos masės.
Gautą masę supilkite į dubenėlį, papuoškite pjaustytais pomidoriukais, baziliko lapeliais, užbarstykite migdolų. Patiekite su riekute duonos.
Receptų ir nuotraukų kūrėjai: VMG
Atsiliepimai