Ingredientai

Plačiakakčio šoninės kaulai 200 g
Švieži čiobreliai 5 g
Ypač tyras alyvuogių aliejus 20 ml
Daržovėms:
Mėlynasis svogūnas 100 g
Morkos 100 g
Sorų kruopų traškėsiai 10 g
Maži pomidoriukai 50 g
Kepti grikiai 10 g
Druska pagal skonį
Padažui:
Plačiakakčio gabalėliai 200 g
Vanduo 500 g
Porcijos: 2
Lietuviškos istorinės virtuvės šefo, restorano „Ertlio namas“ įkūrėjo Tomo Rimydžio receptas.

Gaminimo eiga

1. Supjaustykite plačiakakčio šonus porcijomis: 2-3 kaulai – 1 porcijai, ir užmarinuokite su puse smulkintų žalumynų bei alyvuogių aliejumi. Žuvis marinuojama prieš kepimą apie 1 valandą.

2. Užmarinuotus plačiakakčio gabalėlius kepkite orkaitėje, įkaitintoje iki 200 C temperatūros, apie 10 – 15 minučių. Iškeptus šonkauliukus pasūdykite.

3. Morkas, pomidorus ir svogūnus kepkite nevalytus orkaitėje apie 15-20 minučių 200C temperatūroje. Pašlakstykite alyvuogių aliejumi ir likusiais smulkintais žalumynais.

4. Iškeptą morką perpjaukite pusiau, vieną pusę sutrinkite į tyrę ir ją uždėkite ant kitos morkos pusės. Ant viršaus pabarstykite sorų traškėsių.

5. Iškeptus pomidorus paskaninkite keptais grikiais ir druska. Druska paskaninkite ir visas kitas daržoves.

6. Obuolį tiekite šviežią, kai paruošite daržoves ir žuvį.

7. Padažui: kaulus ir žuvies gabalėlius užpilkite šaltu vandeniu ir virkite apie 1 valandą, po to perkoškite. Į žuvies sultinį supilkite sojos padažą ir citrinos sultis. Nugarinkite iki 20 proc. tūrio, nuolat maišydami sudėkite šaltą sviestą ir jį ištirpdykite.

8. Patiekalą gražiai išdėliokite lėkštėje.

Skanaus!

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai