Ingredientai

Kiaušiniai 7 vnt.
Grietinėlė 350 ml
Cukrus 70 ml
Vanilės ekstraktas 0.5 šaukštelio
Rudasis cukrus 100 g
Porcijos: 5

Gaminimo eiga

Atskirkite kiaušinių trynius nuo baltymų.

Trynius išsukite su cukrumi ir vanilės ekstraktu iki purumo.

Pašildykite grietinėlę ir plakant supilkite į kiaušinių masę. Gerai išplakite.

Gautą masę išpilstykite į 4-6 keramikinius kepimo indelius.

Į skardą įpilkite šilto vandens, sudėkite į ją paruoštus kepimo indelius ir dėkite į iki 170 laipsnių įkaitintą orkaitę apie 30 minučių. masė turi iškepti, bet ne apskrusti.

Ištraukę iš orkaitės, leiskite atvėsti ir dėkite į šaldytuvą mažiausiai valandai.

Tada ant kiekvienos porcijos tolygiai užberkite po 1 arbatinį šaukštelį rudojo cukraus.

Nustatykite orkaitės rėžimą, kad kaitintų tik iš viršaus (dar geriau jei orkaitėje yra skrudinimo grotelės).

Įkaitinkite orkaitę iki 200 - 220 laipsnių.

Sudėkite indelius į skardą aukščiausioje pozicijoje ir kepkite apie 1 minutę, kol cukrus išsilydys ir gražiai paruduos

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai

Chia pudingas su vaisiais
Lengvai paruošiamas
2 val.

Chia pudingas su vaisiais

Bananų pudingas
Reikia pasistengti
1 val.

Bananų pudingas

Morkų ir kavos pyragas
Lengvai paruošiamas
1 val.

Morkų ir kavos pyragas

„Tinginių“ troškinys
Lengvai paruošiamas
45 min.

„Tinginių“ troškinys

Naminis „Napoleonas“
Reikia pasistengti
2 val.

Naminis „Napoleonas“

Sveikesnio trupininio pyrago receptas
Lengvai paruošiamas
1 val.

Sveikesnio trupininio pyrago receptas

Švelni čili sriuba
Lengvai paruošiamas
1 val.

Švelni čili sriuba