Ingredientai

Lašiša 2.5 kg
Bulvės 1.5 kg
Pankolis 1 vnt.
Švieži krapai sauja
Šviežios petražolės sauja
Švieži peletrūnai sauja
Citrinos 2 vnt.
Porcijos: 8
Lašiša ir taip yra skani žuvis, jai paruošti nereikia ypatingų priedų ar būdų, tačiau garsusis šefas Jamie Oliveris siūlo šią žuvį iškepti su šviežiomis žolelėmis, kurios suteikia nepakartojamą aromatą.

Gaminimo eiga

1. Įjunkite orkaitę maksimaliu kaitrumu, kad įkaistų.

2. Jums reikės didelės kepimo skardos, į kurią tilptų visa lašiša. Greičiausiai teks dėti žuvį įstrižai, kad tilptų į skardą. Jei galva ar uodega kiek išsikiš, nieko baisaus.

3. Nuskuskite bulves, supjaustykite pusės centimetro storumo skridinėliais. Bulvių skridinėlius sudėkite į skardą, pabarstykite jūros druska ir maltais pipirais. Pankolį perpjaukite į šešias dalis, sudėkite jas ant bulvių, viską dosniai apšlakstykite alyvuogių aliejumi.

4. Pusę žolelių susmulkinkite. Nutarkuokite citrinos žievelę. Citriną supjaustykite gabalėliais ir sumaišykite dubenyje su smulkintomis žolelėmis.

5. Aštriu peiliu abiejose žuvies pusėse padarykite po 6 pjūvius maždaug 2 cm gylio (peilį įbeskite tiesiai, kad pjūviai eitų stačiu kampu).

6. Į kiekvieną įpjovimą įberkite druskos, pipirų ir įdėkite žiupsnelį žolelių su citrina, tada užspauskite.

7. Žuvį apšlakstykite aliejumi ir uždėkite ją ant bulvių su pankoliais.

8. Supjaustykite dar vieną citriną ir įdėkite jos gabalėlius kartu su žolelėmis į žuvies vidų.

9. Pašaukite skardą su žuvimi į įkaitintą orkaitę ir kepkite 15 min., paskui sumažinkite kaitrumą iki 180 laipsnių ir kepkite dar 30 min.

10. Norėdami patikrinti, ar žuvis iškepusi, įsmeikite į storiausią vietą, už galvos, švariu iešmu, suskaičiuokite iki 10, tada ištraukite iešmą ir priglauskite prie lūpų – jei iešmas šiltas, vadinasi, žuvis iškepusi.

11. Antros citrinos sultimis ir alyvuogių aliejumi apšlakstykite lašišą. Prie patiekalų gardu patiekti ir garuose troškintų žalių daržovių.

Skanaus!
www.DELFI.lt

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai