Ruduo kaip visada apdovanoja mus obuolių derliumi... Tačiau sunku sugalvoti, kur juos panaudoti? Alfas turi sprendimą – iškepkite pyragą, kuriame daug įdaro, mažai tešlos, o obuolių pyrago skonis tiesiog neatsivalgomas.

Gaminimo eiga

1. Margariną, druską, cukrų, actą, ekologišką kefyrą ir miltus sumaišykite ir išminkykite tešlą, uždenkite ir laikykite šaldytuve apie 1 val.

2. Tešlą iškočiokite šiek tiek didesnės formos nei kepimo skarda, sudėkite ją į vidų, kad kepant neiškiltų tešla, uždenkite sviestiniu popieriumi, berkite kruopų ar kepimo rutuliukų ir kepkite orkaitėje 160 °C temp. apie 20–25 min. tuomet išimkite svorį ir dar padžiovinkite padą apie 10–15 min.

3. Obuoliams pašalinkite luobelę, sėklas ir supjaustykite kubeliais.

4. Į įkaitintą keptuvę suberkite obuolius, dėkite cinamono lazdeles, įtarkuokite citrinos žievelės ir įspauskite citrinos sulčių, berkite muskato riešuto ir dėkite cukraus marmeladams. Karamelizuokite apie 5 min.

5. Dėkite apelsinų džemo, vanilės esencijos ir troškinkite apie 5 min.

6. Kukurūzų krakmolą sumaišytą su natūraliu mineraliniu vandeniu, supilkite į obuolių masę ir gerai išmaišius troškinkite apie 2 min., kol masė sutirštės. Sudėkite smulkintus bazilikus.

7. Gautą obuolių masę sudėkite į iškepusį tešlos padą ir įsmeikite stambiai laužyto juodojo šokolado su apelsinais ir migdolais. Kepkite apie 30 min.

8. Iškepusį obuolių pyragą atvėsinkite, užberkite smulkintų sausainių su spanguolėmis, cukraus miltelių ir papuoškite mėtų lapeliais.

Skanaus!

www.DELFI.lt

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai