Ingredientai
Cukrus
1
stiklinė
Rudasis cukrus
stiklinė
Sviestas
100
g
Kiaušiniai
2
vnt.
Vanilės ekstraktas
2
šaukšteliai
Miltai
stiklinė
Kakava
stiklinė
Druska
žiupsnelis
Juodasis šokoladas
100
g
Porcijos: 8
Gaminimo eiga
Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių, pasiruoškite 20 cm skersmens apskritą kepimo skardą.
Plaktuvu sumaišykite abiejų rūšių cukrų, sviestą, vanilės ekstraktą iki vientisos purios masės, tada įmuškite kiaušinius ir dar kartą išplakite.
Dubenyje sumaišykite miltus, kakavą ir druską. Palaipsniui suberkite miltų masę į masę su kiaušiniais, kruopščiai išmaišykite.
Suberkite į turimą tešlą smulkiai sutrupintą šokoladą, išmaišykite su šaukštu.
Supilkite tešlą į pasiruoštą kepimo skardą, kepkite 35 – 40 min.
Paskui palikite kepinį atvėsti iki kambario temperatūros ir supjaustykite kvadratėliais. Papuoškite juos plakta grietinėle ir braškėmis ar kokiomis kitomis uogomis.
Atsiliepimai