Ingredientai

Morkos 1 vnt.
Česnakas 4 skiltelės
Rozmarinai 2 šakelės
Druska 1 žiupsnelis
Pipirai 1 žiupsnelis
Porcijos: 6
Receptu dalijasi ne pelno siekiantis ir augalinę mitybą populiarinantis projektas „Tapk auGalingas“, kuriuo norima paskatinti susipažinti su augaline mityba ir pabandyti bent retkarčiais gaminti be gyvūninės kilmės produktų. Kiekvieną pirmadienį mūsų portale ieškokite naujų ir įdomių auGalingų receptų! Šįkart už receptą dėkojame Eglei ir tinklaraščiui Sveikas receptas.

Gaminimo eiga

1. Vandenyje užmerkite džiovintus baravykus, pamirkykite mažiausiai valandą.

2. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių.

3. Moliūgą, morką supjaustykite gabalėliais, česnako skilteles nulupkite, viską sudėkite kepimo indą, apibarstykite druska, pipirais.

4. Kepkite orkaitėje, kol suminkštės apie 20-30 min., priklausomai nuo gabalėlių dydžio.

5. Susmulkinkite svogūną, grybus. Įkaitinkite keptuvę su trupučiu alyvuogių aliejaus, joje pakepinkite svogūną apie 5 min., tuomet dėkite grybus ir kepkite apie 10 min.

6. Maisto smulkintuvu/ blenderiu sutrinkite iškepusias daržoves ir grybus.

7. Užvirkite puodą su sultiniu, į jį supilkite sutrintą masę, obuolių actą ir gerai išmaišykite. Pavirkite masę dar keletą minučių maišydami, kad ji taptų vientisa.

8. Patiekti galite su šlakeliu alyvuogių aliejaus, įvairiomis sėklomis.

Skanaus!
Projektas „Tapk auGalingas“

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai

Moliūgų keksiukai su slyvų uogiene
Lengvai paruošiamas
45 min.

Moliūgų keksiukai su slyvų uogiene

BRIAM - graikišku būdu keptos daržovės
Lengvai paruošiamas
1 val.

BRIAM - graikišku būdu keptos daržovės

Madlenos su mandarinais
Lengvai paruošiamas
1 val.

Madlenos su mandarinais

Artišokų tarta
Reikia pasistengti
1 val.

Artišokų tarta

Blynai su lašiša ir ikrais
Lengvai paruošiamas
20 min.

Blynai su lašiša ir ikrais