Ingredientai
Mėlynųjų svogūnų
1 kg
Laurų lapų
2 vnt.
Cinamono
1 vnt.
Gvazdikėlių
3 vnt.
Juodųjų pipirų grūdeliais
5 vnt.
Apelsino žievelės
1 vnt.
Cukraus
100 g
Balzaminio acto
250 ml
Gaminimo eiga
1. Svogūnus supjaustykite plonais pusžiedžiais ir dėkite į įkaitintą keptuvę, berkite druską ir kepkite apie 10–15 min., kol suminkštės.
2. Dėkite laurų lapus, cinamono lazdelę, gvazdikėlius, pipirus, įpjaustykite skustuku apelsino žievelės, maišydami kepkite 2–3 min.
3. Berkite cukrų, pilkite balzaminį actą. Troškinkite, kol masė sutirštės ir atvėsusį sudėkite į stiklainį.
PATARIMAI:
* Perkelkite į stiklainį ir laikykite šaldytuve.
* Suvartokite per per 7 paras.
Receptų ir nuotraukų kūrėjai: VMG