Porcijos: 2
Šįkart keliaujame į Italiją. Ten picos, makaronų bei ryžių patiekalai jau tapę šalies vizitine kortele. Belieka pasukti galvą, kokius papildomus ingredientus pasirinkti, kad būtų galima sukurti originalius ir įdomius minėtus patiekalus.

Gaminimo eiga

Šiuo atveju italai yra tikrai drąsūs! Iš pažiūros paprastus produktus (makaronus, ryžius) derina su brangiais ir egzotiškais prieskoniais. Vienas jų – šafranas.

Tačiau šis jų „originalumas“ stebina tik iš pradžių. Aplankius daugiau Italijos tavernų ir restoranėlių, pradedi tuo nebesistebėti – tikrai daugelis jų siūlo makaronų ir ryžių patiekalų gardintų šafranu. Ne be reikalo – makaronų, jūrų gėrybių ir šio egzotiško prieskonio kompanija labai skaniai „susikomplektuoja“. Pabandykite!

Į keptuvę įpilkite 12 šaukštų sūrimo ir grietinėlę. Viską sumaišę pradėkite kaitinti. Kol padažas lėtai virs, maišykite. Likusias krevetes nukoškite ir atidėkite į šalį.

Pavirę kelias minutes įberkite šafraną ir tarkuotą muskatą. Padažą nuolat maišykite, kol sutirštės. Atidėkite į šalį.

Didesniame puode užvirkite vandenį (pasūdykite jį žiupsniu druskos ir įpilkite šaukštą alyvuogių aliejaus). Makaronus virkite viena minute trumpiau nei nurodyta ant pakuotės (tokius makaronus italai vadina al dente ir labiau juos vertina).

Išvirusius makaronus nukoškite ir gerai sumaišykite su paruoštu padažu. Ant viršaus uždėkite nusausintas krevetes (jų ruošti niekaip nebereikia, nes sušils nuo karštų makaronų ir išliks minkštos bei sultingos).

Patiekalą patiekite su keliais šviežiais baziliko lapeliais.
hdlife.lt

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai