Ingredientai
Vištienos filė
150
g
Vanduo
200
ml
Kalendros
žiupsnelis
Petražolės
žiupsnelis
Krapai
žiupsnelis
Mėtos
žiupsnelis
Citrinos
10
g
Juodieji malti pipirai
pagal skonį
Druska
pagal skonį
Čili pipirai
4
g
Žuvies padažas
100
g
Ryžiai virti
100
g
Porcijos: 1
„Patiekalas pribloškia paprastumu. Ypač geras, jei nuo pirmadienio sugalvoji sveikai maitintis“,- taip savo naujojoje knygoje „Pasaulio puodai“ keliautojas Vytaras Radzevičius pristato šį receptą.
Gaminimo eiga
Į keptuvėje verdantį vandenį dedama smulkiais gabaliukais peiliu sukapota vištiena ir maišant kepama troškinama apie 3-4 min.
Paruošta vištiena nukošiama, dedama į dubenį, barstoma druska, juodi malti pipirai, smulkintos petražolės, mėtų lapeliai, kalendra čili pipirai, pilamos šviežiais spaustos citrinų sultys ir žuvies padažas. Viskas permaišoma.
Į pašildytą makaroninę lėkštę dedami karšti virti ryžiai, ant jų dedamos šiltos išmaišytos vištienos salotos. Ant viršaus barstomos smulkintos kalendros.
Atsiliepimai