Šaltą dieną sušildys dubenėlis tirštos garuojančios sriubos.

Gaminimo eiga

Lęšius suberkite į didelį puodą. Užpilkite vandeniu ar sultiniu, įmeskite lauro lapus ir petražoles. Kai užvirs, sumažinkite ugnį, pagardinkite pipirais ir kaitinkite ant nedidelės ugnies, ne visiškai uždengę dangčiu.

Tuo tarpu keptuvėje ant nedidelės ugnies įkaitinkite aliejų ir pakepinkite svogūnus (apie 5 min). Sudėkite česnakus, morkas, pomidorus ir smulkintą papriką. Pakepinkite dar 5 min. Nukelkite nuo ugnies, pabarstykite druska, pipirais, aitriųjų pipirų milteliais bei kuminu ir sudėkite į puodą su lęšiais. Suberkite ryžius.

Virkite, kol lęšiai suminkštės (iš viso apie 45 min). Pagardinkite baltojo vyno actu ir patiekite.

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai