Ingredientai
Rudieji lęšiai
400
g
Vištienos sultinys
1.4
l
Lauro lapai
1
vnt.
Petražolės
žiupsnelis
Juodieji pipirai žirneliais
5
vnt.
Alyvuogių aliejus
2
šaukštai
Svogūnai
1
vnt.
Česnakai
4
skiltelės
Morkos
2
vnt.
Pomidorai
1
vnt.
Saldžiosios geltonosios paprikos
0.5
vnt.
Aitriosios paprikos milteliai
0.5
šaukštelio
Kuminai
1
šaukštas
Ryžiai
50
g
Baltojo vyno actas
50
ml
Porcijos: 4
Šaltą dieną sušildys dubenėlis tirštos garuojančios sriubos.
Gaminimo eiga
Lęšius suberkite į didelį puodą. Užpilkite vandeniu ar sultiniu, įmeskite lauro lapus ir petražoles. Kai užvirs, sumažinkite ugnį, pagardinkite pipirais ir kaitinkite ant nedidelės ugnies, ne visiškai uždengę dangčiu.
Tuo tarpu keptuvėje ant nedidelės ugnies įkaitinkite aliejų ir pakepinkite svogūnus (apie 5 min). Sudėkite česnakus, morkas, pomidorus ir smulkintą papriką. Pakepinkite dar 5 min. Nukelkite nuo ugnies, pabarstykite druska, pipirais, aitriųjų pipirų milteliais bei kuminu ir sudėkite į puodą su lęšiais. Suberkite ryžius.
Virkite, kol lęšiai suminkštės (iš viso apie 45 min). Pagardinkite baltojo vyno actu ir patiekite.
Atsiliepimai