Gaminimo eiga

Įkaitinkite orkaitę iki 150 laipsnių.

Ištepkite sviestu kepimo skardą.

Vidutinio dydžio puode užkaiskite pieną su cinamono lazdele. Kai užvirs, nukaiskite, uždenkite dangčiu ir palikite pravėsti.

Karamelei sumaišykite 3/4 stiklinės cukraus, 1/3 stiklinės vandens, žaliosios citrinos sultis ir užkaiskite mažame puode ant vidutinio kaitrumo viryklės. Šaukštu nemaišykite, tiesiog pasukite puodą. Kai masė pasidarys tamsios spalvos, nukaiskite puodą, supilstykite karamelę į indelius, juos sustatykite į aukštą kepimo skardą.

Išplakite kiaušinius, trynius, likusį 1/4 stiklinės cukraus iki šviesios, purios masės.

Išimkite iš pieno cinamono lazdelę. Supilkite pieną ir suberkite tirpią kavą į kiaušinių masę. Išmaišykite. Perkoškite masę per rėtį į dubenį. Supilstykite masę į indelius, palikite šiek tiek vietos iki kraštų.

Į kepimo skardą įpilkite verdančio vandens, kad apsemtų indelius iki pusės.

Kepkite nuo 1,5 iki 2 val., kol masė sutirštės, bet per vidurį bus dar minkšta. Atvėsinkite iki kambario temperatūros, paskui sudėkite indelius į šaldytuvą, kad atvėstų.

Peiliu apibraukite kraštelius, išimkite pyragaičius į lėkštę. Papuoškite kavos pupelėmis.