Ingredientai

Pienas 3 stiklinės
Rudasis cukrus 1 stiklinė
Kava tirpi 1 šaukštas
Sviestas 1 šaukštelis
Vanduo stiklinė

Gaminimo eiga

Įkaitinkite orkaitę iki 150 laipsnių.

Ištepkite sviestu kepimo skardą.

Vidutinio dydžio puode užkaiskite pieną su cinamono lazdele. Kai užvirs, nukaiskite, uždenkite dangčiu ir palikite pravėsti.

Karamelei sumaišykite 3/4 stiklinės cukraus, 1/3 stiklinės vandens, žaliosios citrinos sultis ir užkaiskite mažame puode ant vidutinio kaitrumo viryklės. Šaukštu nemaišykite, tiesiog pasukite puodą. Kai masė pasidarys tamsios spalvos, nukaiskite puodą, supilstykite karamelę į indelius, juos sustatykite į aukštą kepimo skardą.

Išplakite kiaušinius, trynius, likusį 1/4 stiklinės cukraus iki šviesios, purios masės.

Išimkite iš pieno cinamono lazdelę. Supilkite pieną ir suberkite tirpią kavą į kiaušinių masę. Išmaišykite. Perkoškite masę per rėtį į dubenį. Supilstykite masę į indelius, palikite šiek tiek vietos iki kraštų.

Į kepimo skardą įpilkite verdančio vandens, kad apsemtų indelius iki pusės.

Kepkite nuo 1,5 iki 2 val., kol masė sutirštės, bet per vidurį bus dar minkšta. Atvėsinkite iki kambario temperatūros, paskui sudėkite indelius į šaldytuvą, kad atvėstų.

Peiliu apibraukite kraštelius, išimkite pyragaičius į lėkštę. Papuoškite kavos pupelėmis.

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai