Ingredientai
IKI ŪKIS morkų
2
vnt.
alyvuogių aliejaus
2
v. š.
druskos
žiupsnelis
juodųjų pipirų
žiupsnelis
aitriųjų paprikų dribsnių
žiupsnelis
graikiško jogurto
2
v. š.
mėtų lapelių
1
saujelė
malto kumino
žiupsnelis
Porcijos: 2
Keptų morkų salotos su graikišku jogurtu – puikus patiekalas šventiniam stalui. Tai lengvas, bet labai gardus užkandis. Keptų morkų salotos su graikišku jogurtu papuoškite mėtų lapeliais.
Gaminimo eiga
* IKI ŪKIS morkas supjaustykite stambiais griežinėliais, pagardinkite aliejumi, druska, pipirais ir aitriųjų paprikų dribsniais.
* Morkas sudėkite į kepimo skardą ir kepkite orkaitėje 180 °C temp. apie 30–40 min.
* Mėtos lapelius susmulkinkite. Graikišką jogurtą sumaišykite su mėtomis, kuminu, druska, pipirais. Gerai išmaišykite.
* Iškepusias morkas pravėsinkite ir patiekite su jogurto padažu. Keptų morkų salotos su graikišku jogurtu apšlakstykite alyvuogių aliejumi bei papuoškite mėtų lapeliais.
Skanaus!
Receptų ir nuotraukų kūrėjai: VMG
Atsiliepimai