Ingredientai
Bulvės didelės
2
vnt.
Svogūnai
2
vnt.
Grietinėlė
20
g
Kiaušiniai
2
vnt.
Miltai
1
šaukštas
Druska
pagal skonį
Petražolės
pagal skonį
Krapai
žiupsnelis
Svogūnų laiškai
žiupsnelis
Džiovinti pomidorai malti
šaukštelis
Aliejus
1
šaukštelis
Druska
pagal skonį
Porcijos: 2
Močiute vaikystėje kepdavo bulvinius blynus su pomidorais, kuriuos išsidžiovindavo ant krosnies. Ir pačius blynus krosnyje kepdavo. Be jokių lašinukų. Mes, vaikai juos valgėme kiauras dienas - jie skanūs ir šalti.
Gaminimo eiga
Svogūnus pakepti. Bulves sutarkuoti burokine tarka, įberti druskos, įmušti kiaušinius, išmaišyti, įpilti grietinėlę, suberti miltus ir džiovintus pomidorus, sudėti apkepintus svogūnus ir žoleles. Suformuoti blynus, apšlakstyti keliais aliejaus šaukšteliais. Kepti ant kepimo popieriaus iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 35-40 min.
P.S. Bulves reikia tarkuoti paskutines, kai pasiruošti kiti ingridientai, nes jos ims juoduoti.
Atsiliepimai