Gaminimo eiga

Supjaustykite mėsą nedideliais kubeliais ir atidėkite į šalį. Grūstėje (arba elektrinėje kavamalėje) smulkiai sutrinkite kardamono žirnelius bei gvazdikėlius.

Į nedidelį dubenį įpilkite alyvuogių aliejų ir gerai sumaišykite jį su visais prieskoniais: čiobreliais, maltomis paprikomis, ciberžole, imbierų milteliais, pipirais, cinamonu, druska, maltu kardamonu bei gvazdikėliais. Ypatingai gerai viską sumaišykite ir prieskonių mišinu įtrinkite mėsą ir palikite ją marinuotis pernakt šaldytuve.

Pradėję ruošti patiekalą visų pirma labai karštoje keptuvėje (geriausia grill keptuvėje) iš visų pusių apkepinkite mėsos gabaliukus, kad tolygiai apskrustų.

Dideliame puode išlydykite sviestą ir jame apkepinkite smulkiai pjaustytus svogūnus. Kai svogūnai apkeps į juos sudėkite smulkintus česnakus, sumaišykite ir iškart dėkite apskrudintus mėsos gabaliukus. Viską užpilkite baltu alumi ir vištienos sultiniu.

Viską sumaišykite ir lėtai troškinkite ant mažos ugnies. Troškinti reikia apie 1 valandą puodą uždarius dangčiu. Būtinai kaskart pamaišykite, kad troškinys nepridegtų. Jeigu kartais visas skystis išgaruotų, įpilkite vandens.

Vėliau į puodą suberkite slyvas, bei kubeliais supjaustytas morkas ir bulves. Taip pat actą ir dar šiek tiek druskos. Jei troškinys labai tirštas įpilkite dar šiek tiek vandens (kad padažas būtų pakankamai skystas).

Viską gerai sumaišę troškinkite dar apie 30-40 min. ant mažos ugnies. Dažnai maišykite, kad troškinys nepridegtų! Prireikus visada galite įpilti vandens. Pabaigoje padažas turi būti tirštas, o bulvės su morkomis suminkštėjusios.

Skanaus!

hdlife.lt

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai