Ingredientai

Miltų (3 avižų ir 1 pilno grūdo speltos) 4 v. š.
Česnakų miltelių 0.2 a. š.
Kario prieskonių 0.2 a. š.
Žolelių prieskonių 0.2 a. š.
Druskos 0.2 a. š.
Porcijos: 4
Kasmet daugybė Lietuvos gyventojų miršta nuo širdies ir kraujagyslių ligų. Kartu su judėjimo trūkumu, prasta mityba – vienas iš pagrindinių veiksnių, nulemiančių šią liūdną statistiką. Todėl visavertė ir subalansuota mityba – nepaprastai svarbus daugybės mirtinų ligų prevencijos aspektas. Paskatinti suvartoti daugiau daržovių, vaisių, grūdų, ankštinių kultūrų ir kitų žmogaus sveikatai būtinų augalinių produktų siekia kampanija „AuGalingas pirmadienis“, kuri su DELFI Maistas skaitytojais kiekvieną pirmadienį dalinsis vegetariškų patiekalų receptais. Receptu dalijasi tinklaraštis „Follow your spoon“.

Gaminimo eiga

1. Grikių dribsnius užpilame puodeliu verdančio vandens, išmaišome ir paliekame brinkti 10–15 min.

2. Cukiniją sutarkuojame (arba susmulkiname elektriniu trintuvu su s formos peiliuku).

3. Į dubenį dedame cukiniją, pravėsusius grikių dribsnius, prieskonius, miltus ir viską gerai išmaišome.

4. Rankomis formuojame kotletukus ir apkepame aliejuje iš abiejų pusių.

Projektas „Tapk auGalingas“

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai