Ingredientai

Virta arba kepta vištiena (galima rinktis kitą mėsą, taip pat gaminti be jos) 250 g
Grikiai 200 g
Tarkuotas sūris 2 saujos
Morkos 1 vnt.
Bulvės 1 vnt.
Česnakas 2 skiltelės
Porcijos: 2

Gaminimo eiga

1. Išvirkite grikius pagal instrukciją ant pakuotės.

2. Tuo metu keptuvėje pakepinkite smulkiai pjaustytą svogūną, kol šis suminkštės.

3. Šalia sudėkite tarkuotą morką, kapotą česnaką – viską pakepinkite porą minučių.

4. Vėliau į atskirą indą suberkite kepintas daržoves, vištieną (arba pasirinktą kitą mėsą), virtus grikius bei tarkuotą bulvę.

5. Taip pat įmuškite kiaušinius, supilkite grietinėlę bei įberkite druskos ir pipirų – gerai išmaišykite šiuos ingredientus.

6. Viską suberkite į sviestu arba aliejumi išteptą kepimo indą ir kepkite apie 30 minučių 180 °C laipsnių įkaitintoje orkaitėje.

7. Praėjus pusvalandžiui ant apkepo užberkite tarkuotą sūrį ir dar pakepinkite keletą minučių, kol šis išsilydys.

Skanaus!

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai

Orkaitėje kepti artišokai
Lengvai paruošiamas
45 min.

Orkaitėje kepti artišokai

Bananų duonos pusryčių dubenėlis
Lengvai paruošiamas
20 min.

Bananų duonos pusryčių dubenėlis

Grikių apkepas
Lengvai paruošiamas
1 val.

Grikių apkepas