Ingredientai
Grietinė
2
stiklinės
Kiaušinių tryniai
2
vnt.
Sviestas
50
g
Cukraus pudra
225
g
Vanilinis cukrus
1
pakelis
Druska
1
žiupsnelis
Miltai
500
g
Obuolienė
kg
Porcijos: 12
Gaminimo eiga
Į dubenį supilkite atšaldytą grietinę, miltinį cukrų, trynius, sviestą, vanilinį cukrų, miltus ir išminkykite.
Užminkytą tešlą iškočiokite 1 cm storio ir įklokite į paruoštą skardą. Prieš kepant tešlą aptepkite obuoliene arba apdėkite obuolių skiltelėmis.
Paviršių papuoškite tos pačios tešlos pynutėmis, kurias būtinai reikia aptepti kiaušiniu.
Kepkite karštoje orkaitėje 25-35 minutes (kol tešla atšoks nuo skardos kraštų).
Atsiliepimai